ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Επιτέλους το σχολείο άνοιξε!

Πριν ακόμη φτάσει οκτώ, η αυλή πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνούλες των παιδιών.

"Καλημέρα, καλή χρονιά", ακουγόταν από παντού.

Όλοι με τα καλά τους και μαυρισμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και με ένα τεράστιο χαμόγελο που ξανάβρισκαν τους φίλους τους.

Σε λίγο έφτασε και ο ιερέας και ξεκίνησε η τελετή του αγιασμού.





Με ευλάβεια πρόσεχαν όλοι, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, τα λόγια του ιερέα αλλά και τον κύριο Διευθυντή που τον βοηθούσε σε ρόλο ψάλτη.





Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Βασίλειο Γεώργο, το Διευθυντή του σχολείου, που τόνισε την αξία του σχολείου, τη σημασία της οικογένειας καθώς και τον τεράστιο ρόλο της συνεργασίας ανάμεσα στους δασκάλους και στους γονείς.

Κατόπιν οι μαθητές ανέβηκαν στις τάξεις, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους.

Ανεβήκαμε κι εμείς, το Δ1, στην καινούρια μας αίθουσα.

Η έκπληξη των παιδιών για τη φετινή αίθουσα ήταν μεγάλη και έδειχναν με κάθε τρόπο τη χαρά τους που σε ένα τέτοιο χώρο θα κάνουμε μάθημα αυτή τη χρονιά.

Η δασκάλα "φώναξε" τον κατάλογο και έγινε η πρώτη γνωριμία.

Έπειτα τα αγόρια βοήθησαν να ανεβάσουμε τα καινούρια βιβλία στην τάξη.

Κουβεντιάσαμε αρκετά και προετοιμάστηκαν τα παιδιά για όσα θα παρακολουθήσουν στην Τετάρτη τάξη. Αναφερθήκαμε επίσης με λίγα λόγια και στα προγράμματα που θα κάνουμε και ειδικά στο πρόγραμμα της Helmepa Junior. Μάλιστα πάρθηκε και η απόφαση να χωριστούμε σε ομάδες αγόρια - κορίτσια για την υλοποίηση του προγράμματος και αύριο θα εκλέξουμε και τους αρχηγούς των ομάδων. Επίσης η κάθε ομάδα θα διαλέξει και ένα ταιριαστό με τους σκοπούς της Helmepa όνομα.

Με γραπτή ανακοίνωση που μοιράστηκε στους μαθητές επισημάνθηκαν οι πρώτες σημαντικές πληροφορίες και δόθηκε η διεύθυνση του ιστολογίου ώστε να το επισκεφθούν όσα παιδιά διαθέτουν ίντερνετ και στο σπίτι.

Για αύριο τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν στο σχολείο τη διεύθυνσή τους και έναν αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας του σχολείου με το σπίτι.

Τέλος ανατέθηκε στα παιδιά να γράψουν μια μικρή εκθεσούλα με την οποία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους στην καινούρια δασκάλα.

Στις δέκα χτύπησε το κουδούνι και όλοι ευχαριστημένοι ξεχύθηκαν στην αυλή για να πάρουν το δρόμο για το σπίτι.

Αύριο πάλι. Στις οκτώ. Να ξεκινήσουμε κανονικά το πρόγραμμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)