ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Οι Φαροφύλακες της Ηγουμενίτσας στηρίζουν τον τηλεμαραθώνιο αγάπης!

Την Δευτέρα ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Υποσιτισμού των παιδιών με την υποστήριξη της Αλ. Τσιάβου!

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (αίθουσα Γ. Καράντζα, 1ος όροφος), για την παρουσίαση του Μεγάλου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της UNICEF σε συνεργασία με την ΕΡΤ, για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Υποσιτισμού των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, η κ. Φωτεινή Δάρρα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας και εκπρόσωποι των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που υποστηρίζουν την προσπάθεια, θα ενώσουν τη φωνή τους προς όφελος των παιδιών.


Εννοείται πως οι Φαροφύλακες της Ηγουμενίτσας στηρίζουν τον τηλεμαραθώνιο αγάπης!

Αφενός γιατί είμαστε υποστηρικτές της UNICEF!

Κι αφετέρου γιατί θα είναι εκεί και η αγαπημένη μας Αλεξάνδρα. Που μόλις την περασμένη Τετάρτη μας χάρισε μια ολόκληρη ώρα από τον πολύτιμο χρόνο της για να μας μιλήσει για την κωπηλασία και τη ζωή των αθλητών.


Το λιγότερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε την τιμή που μας έκανε, είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό της στον αυριανό τηλεμαραθώνιο. Που και πάλι παιδιά αφορά. Η Αλεξάνδρα δεν είναι μόνο στα λόγια υποστηρίκτρια των Παιδικών Χωριών SOS, μα με κάθε της πράξη υπενθυμίζει πόσο πολύ αγαπά τα παιδιά. Εξάλλου, μην ξεχνάμε, έχει σπουδάσει δασκάλα. Κι ευχόμαστε κάποτε να της δοθεί η ευκαιρία να διδάξει. Τα παιδιά που θα έχουν μια τέτοια δασκάλα θα είναι κάτι περισσότερο από τυχερά!

Εμείς πάντως, η τάξη μας, έστω και για μια ώρα, είχαμε τη μεγάλη χαρά μια παγκόσμια πρωταθλήτρια να μας μυήσει στα μυστικά της κωπηλασίας. Εμπειρία συγκλονιστική και που είμαστε βέβαιοι ότι θα αφήσει παρακαταθήκες σε όλα τα παιδιά το δίδαγμα να τραβούν γερά κουπί σε κάθε στιγμή της ζωής τους κι όχι να περιμένουν πότε θα φυσήξει ο άνεμος...



Στον αυριανό τηλεμαραθώνιο παίρνει μέρος και η συναθλήτρια της Αλεξάνδρας Τσιάβου, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που κι εκείνη τη συναντήσαμε προχτές στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας και τη βλέπουμε στη φωτογραφία μαζί με την Αλεξάνδρα να μιλά στους μικρούς Φαροφύλακες, τα παιδιά δηλαδή του Ε'1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.


Να προσθέσουμε ότι η τάξη μας δε βρέθηκε στο Ναυταθλητικό Όμιλο απλά και μόνο από περιέργεια και που λογικό είναι να έχουν πολλοί άνθρωποι προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά μια διασημότητα. Υλοποιούμε φέτος εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Πού πας, καραβάκι..." και ακριβώς γι' αυτό θελήσαμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από το άθλημα της κωπηλασίας, αφού και η κωπηλασία με ... καραβάκι γίνεται!


Ένα καραβάκι με κουπιά, μια λέμβος για να είμαστε ακριβείς στις εκφράσεις μας και που η συγκεκριμένη στη φωτογραφία - όπως μας εξήγησε η Αλεξάνδρα - λέγεται σκιφ:


Αυτά και άλλα πολλά μάθαμε από την Αλεξάνδρα Τσιάβου και μετά το Πάσχα, όπως μας συμβούλεψε ο προπονητής της, ο κ. Κιτσάτης, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους μικρούς Φαροφύλακες να ξεκινήσουν μαθήματα κωπηλασίας, αφού αυτή είναι η καταλληλότερη ηλικία για ένα παιδί.


Εδώ βλέπουμε το χώρο του γυμναστηρίου που η Αλεξάνδρα και η Χριστίνα γυμνάζονται χρησιμοποιώντας και πλήθος από όργανα γυμναστικής. 6 τουλάχιστον ώρες την ημέρα κρατάει η προπόνηση


και όπως παραδέχτηκε η Αλεξάνδρα είναι πολύ κουραστική διαδικασία. Αυτό το καταλάβαμε κι εμείς αφού μόλις φτάσαμε βρήκαμε τις δυο αθλήτριες να προπονούνται και να είναι και οι δύο ... παπάκια στον ιδρώτα!


Μάλιστα η Αλεξάνδρα βρήκε αφορμή όταν τη ρώτησαν τα παιδιά για το θέμα αυτό να τους γυρίσει την ερώτηση αν κι εκείνα κουράζονται όταν διαβάζουν τόσες ώρες. Και φυσικά τα παιδιά βιάστηκαν να συμφωνήσουν μαζί της, πως και το διάβασμα σαν να τραβάς κουπί είναι.


Όποιος λοιπόν θέλει να γίνει πρωταθλητής, και στην κωπηλασία και στο διάβασμα, δεν έχει παρά να προπονείται καθημερινά και σκληρά. Τ' αγαθά κόποις κτώνται που έλεγαν και οι αρχαίοι παππούδες.

Για όλα αυτά τα σπουδαία μαθήματα ζωής που πήραμε κατά την επίσκεψή μας στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας και από τη συζήτηση με τις δύο πρωταθλήτριες, την Αλεξάνδρα Τσιάβου και τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Και αύριο, στον τηλεμαραθώνιο αγάπης, θα ολοκληρώσουμε το μάθημα με τις δυο κορυφαίες αθλήτριες, με το δικό μας μικρό κουπάκι στο μεγάλο πέλαγος ανθρωπιάς και αγάπης που θα ανοιχτεί για τα φτωχά παιδιά όλης της γης.

Παραφράζοντας μάλιστα το στίχο του ποιητή θα λέμε από δω και μπρος:


Το κουπί απ' το χέρι σου μην αφήσεις, μη!

4 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥ
    ΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά πρέπει να πω ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι μικροί Φαροφύλακες. Αν τους γνωρίζατε θα καταλαβαίνατε ότι είναι τρομερά παιδιά και ο κάθε δάσκαλος κοντά τους γεμίζει με όρεξη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην Παιδική HELMEPA, που μας έχει βγάλει στο μεγάλο ωκεανό που λέγεται αγάπη στη θάλασσα σε κάθε της μορφή! Οι Φαροφύλακες ως εθελοντές της Helmepa Junior βρέθηκαν στο Ναυταθλητικό Όμιλο και μάλιστα χάρισαν αφίσες με τον αγαπημένο μας Γλάρο στην πρωταθλήτρια κ. Τσιάβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)