ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

Οικονομική ενίσχυση για το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα

Όπως είναι γνωστό η τάξη μας φέτος υλοποιεί περιβαλλοντικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την παιδική περιβαλλοντική οργάνωση Helmepa Junior.

Πριν λίγες ημέρες μας ζητήθηκε να υποβάλλουμε σχέδιο του προγράμματος και στην υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του νομού μας (της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εννοείται) κ. Παπαχρήστου Ειρήνη. Και χτες η κ. Παπαχρήστου μας έστειλε ένα δωράκι! Πενήντα ευρώ για να αγοράσουμε υλικά απαραίτητα για το πρόγραμμά μας.

Κατόπιν σχετικής υπόδειξης εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου μας μεταβήκαμε σε βιβλιοπωλείο της πόλης μας και επιλέξαμε από τα προϊόντα του χρήσιμα πράγματα για τις δράσεις του περιβαλλοντικού μας προγράμματος:


Διαλέξαμε συγκεκριμένα:

1. Το βιβλίο: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - εκδόσεις Σαββάλας - τιμή 14,70 €.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Το βιβλίο αυτό, γεμάτο εκπληκτικές τρισδιάστατες εικόνες, περιέχει ενδιαφέρουσες οικολογιές πληροφορίες, τις οποίες παρουσιάζει με εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό τρόπο. Οι απειλές που αντιμετωπίζει το περιβάλλον δίνονται με ακρίβεια και απλότητα. Οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα συναρπάσουν τους μικρούς αναγνώστες, ενώ στο τέλος του βιβλίου οι ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν αυτά που έμαθαν.

Κάθε ενότητα του βιβλίου συνοδεύεται από μια κάρτα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, για να γίνει κατανοητό σε όλους μας πως ακόμη και οι πιο απλές καθημερινές μας δραστηριότητες επηρεάζουν το περιβάλλον."

Οι ενότητες του βιβλίου είναι οι ακόλουθες:

Κλιματικές αλλαγές

Ενεργειακό αποτύπωμα

Ρύπανση

Απορρίμματα

Ανακύκλωση

2. ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Παιχνίδι από τους εθελοντές του Συλλόγου Αρχέλων. Τιμή 18 €.

Παραθέτουμε τα ακόλουθα από το κουτάκι του παιχνιδιού:

Ήξερες ότι:

Η Μεγάπτερη Φάλαινα έχει το μεγαλύτερο και πιο ποικίλο τραγούδι απ' όλα τα ζώα; Ή ότι φτιάχνει ένα "δίχτυ" από φυσαλίδες και μέσα του κλείνει την τροφή της;

Οι Καρέττα καταπίνουν πλαστικές σακούλες νομίζοντας ότι είναι μέδουσες;

Ο Σολομός, που ζει και τρέφεται στη θάλασσα, ταξιδεύει κόντρα στα ρεύματα των ποταμών για να γεννήσει στις πηγές τους, ενώ το χέλι κάνει το αντίθετο;

Αυτά και πολλά ακόμη θα μάθουμε διασκεδάζοντας μ' ένα παιχνίδι πρωτότυπο, όπου κυριαρχεί η ιδέα: "Κερδίζω, σημαίνει: Ξέρω να δίνω", ιδέα που αν υιοθετηθεί, θα βελτιώσει τη ζωή στον πλανήτη.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από εθελοντική δουλειά στελεχών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.

3. ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ - του Αντρέα Καρκαβίτσα. Τιμή 9 €.

Με τα υπόλοιπα χρήματα αγοράσαμε 20 χαρτόνια κανσόν, απαραίτητα για να φιλοξενήσουν ομαδικές εργασίες στα πλαίσια του προγράμματος. Τιμή 10 €.

Η μικρή διαφορά, 1,70 ευρώ, μας χαρίστηκε από το βιβλιοπώλη, συνεισφορά στην εθελοντική δραστηριοποίηση των παιδιών της τάξης μας, και φυσικά τον ευχαριστήσαμε για την κίνηση αυτή.

Ευχαριστούμε επίσης και την κ. Παπαχρήστου που φρόντισε τόσο γρήγορα να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθειά μας.

Τα υλικά που προμηθευτήκαμε θα μείνουν στο σχολείο και θα συμβάλουν στην υλοποίηση ανάλογων περιβαλλοντικών προγραμμάτων και από τους μαθητές άλλων τάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)