ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

ΤΟ ΔΑΣΟΣ: Το νέο φόρουμ των μαθητών του Στ΄1 του σχολείου μας



Το νέο φόρουμ των μαθητών του Στ΄1 τμήματος του σχολείου μας είναι γεγονός! ΤΟ ΔΑΣΟΣ!


και όπως διαβάζουμε στον υπότιτλο αφορά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της τάξης. Το φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και που έρχεται να εμπλουτίσει την προηγούμενη εθελοντική περιβαλλοντική δράση των παιδιών στον τομέα της προστασίας της θάλασσας και των ακτών και στα πλαίσια της Helmepa Junior. Δράση που φιλοξενήθηκε στο παλιό ιστολόγιο της τάξης, τα ΤΕΤΑΡΤΑΚΙΑ, http://tetartakia.blogspot.gr και στο φόρουμ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Τώρα τα παιδιά και ο νέος τους δάσκαλος, ο κ. Γιώργος Στύλος,  συνεχίζουν τον αγώνα για το περιβάλλον επεκτείνοντας το ενδιαφέρον τους και στο άλλο σπουδαίο κομμάτι του τόπου μας, στο πράσινο!



Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο τους ταξίδι στο διαδίκτυο και βεβαίως και στο περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα. Και εκφράζουμε τη χαρά μας που πλέον θα συνταξιδεύει στο διαδίκτυο και μια ακόμη τάξη του σχολείου μας,  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, που μπορεί να είναι ένα επαρχιακό σχολείο και μάλιστα ακριτικό, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να εφαρμόζει όλα όσα προτείνει η σύγχρονη εκπαίδευση και να υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων στην περιβαλλοντική αγωγή, στην αγωγή υγείας, στον τομέα του πολιτισμού.

Σήμερα μάλιστα, 30 του Νοέμβρη 2012, υποβλήθηκε με πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και ο πλήρης κατάλογος των προγραμμάτων που θα λάβουν χώρα φέτος στο σχολειό μας. Για τα δικά μας, τα προγράμματα του Α΄1, θα σας ενημερώσουμε με ξεχωριστή ανάρτηση. Θα σας δώσουμε όμως εδώ τον ακόλουθο σύνδεσμο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας:

http://dipe.thesp.sch.gr/

όπου και δίνεται το ερέθισμα στους εκπαιδευτικούς να συνδυάσουν τον κλασικό τρόπο διδασκαλίας με την εισαγωγή καινοτόμων δράσεων:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2012 - 2013

Έχετε ποτέ νιώσει ότι εσείς και οι μαθητές σας σκέφτεστε πολύ περιορισμένα ή αλλιώς"μέσα σε ένα κουτί" (inside the box);

Αν η απάντηση είναι "Ναι", τότε ήρθε η ώρα να μετατρέψετε την τάξη σας σε έναν χώρο κατάλληλο για αλληλεπίδραση, δημιουργικότητα, εξερεύνηση και αναστοχασμό. Είναι ώρα να δείτε τον εαυτό σας σαν πρωτοπόρους στην εκπαιδευτική καινοτομία, τα σχολεία σας ως τους πιο θερμούς υποστηρικτές σας και τους μαθητές σας σαν το μεγαλύτερό σας κίνητρο. Ήρθε η ώρα να ταρακουνήσετε τους μαθητές σας, δημιουργώντας για αυτούς ένα περιβάλλον που να τους εμπνέει. Ένα περιβάλλον που θα προάγει τη δημιουργική σκέψη μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες. Είναι ώρα να εφαρμόσετε Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας ή Πολιτιστικών Θεμάτων!


Καλή και δημιουργική Σχολική χρονιά!

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας

Ειρήνη Παπαχρήστου

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και προβληματιστείτε για το αν μπορούμε πάντα να αντιληφθούμε τη δημιουργικότητα των παιδιών. Πατήστε για να δείτε το βίντεο στο Youtube


Κι εδώ EGKYKLIOS_SD_51012.doc  μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με βάση την οποία υποβλήθηκαν σήμερα και οι αιτήσεις του δικού μας σχολείου για τα φετινά μας προγράμματα.

Δείτε επίσης το ιστολόγιο καινοτόμων δράσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας:

http://kainotomesdraseisthesp.blogspot.gr/

που ενημερώνει, καθοδηγεί και ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν προγράμματα.

Όπως βλέπετε, αγαπητοί γονείς, πέρα από το σχολείο που βλέπουμε επισκεπτόμενοι το κτίριο, τις αυλές δηλαδή, τις αίθουσες, τα γραφεία, και πέρα και από την καθημερινή επαφή που έχει ο καθένας με τα βιβλία του παιδιού του και σε ποια σελίδα βρίσκονται, υπάρχει και το άλλο σχολείο. Το σχολείο των καινοτόμων δράσεων. Που ανοίγει νέες πόρτες στη δημιουργικότητα των παιδιών και την αυλόπορτα του σχολείου στη ζωή και στον κόσμο.

Και υπάρχουν εκεί, στο σχολειό μας, παιδιά που χάρη στα προγράμματα αυτά είναι σήμερα σε θέση να φτιάχνουν ακόμη και φόρουμ στο διαδίκτυο, όπως και το καινούργιο φόρουμ της Στ'1, ΤΟ ΔΑΣΟΣ, την ώρα που πολλοί ενήλικες δεν είναι σε θέση ούτε καν να χρησιμοποιήσουν ένα φόρουμ! Όπως βεβαίως και άλλα παιδιά με ταλέντα σε πολλούς ακόμη τομείς. Οι καινοτόμες δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και ειδικά εκείνα που δε χωρούν μέσα στην κλασική ροή των μαθημάτων και του ωρολογίου προγράμματος. Και παράλληλα ωθούν τους μαθητές σε ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες και βιωματικά στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

_______________________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

http://prwtakia.blogspot.gr/2012/11/1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)