ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...


ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!

Αυτό το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει το ρόλο του και δεν είναι σε λειτουργία...

2 Φλεβάρη: Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων

Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων σήμερα, η 2 Φεβρουαρίου:

http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=406

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων - 2 Φεβρουαρίου 2012

"Υγρότοποι και τουρισμός" είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων για το 2012 και η Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ δίνει ακόμη μια φορά την ευκαιρία για ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης στις αξίες των υγροτόπων, εστιάζοντας στην αξία της αναψυχής και προβάλλοντας τη σημαντική προσφορά τους στον τουρισμό.

Το θέμα του εορτασμού για το 2012 είναι συνυφασμένο με αυτό της ερχόμενης διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Ραμσάρ, COP11 "Υγρότοποι, Τουρισμός και Αναψυχή", που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2012, στο Βουκουρέστι.

H ανάγκη ευαισθητοποίησης και προώθησης της αξίας της αναψυχής καθώς και των ωφελειών που προκύπτουν από την ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στους υγροτόπους, τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για την ίδια τη φύση, είναι ζωτικής σημασίας.

Ο τουρισμός αποτελεί για την ελληνική οικονομία έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και εισροής εσόδων. Ο αειφόρος τουρισμός δίνει τη δυνατότητα παράτασης της παραθεριστικής περιόδου, με άμεση συνέπεια την τόνωση της οικονομίας μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης "Παιδική HELMEPA" και με αφορμή τον περσινό εορτασμό των 40 ετών από την υπογραφή της Σύμβασης Ραμσάρ, η HELMEPA δημιούργησε για τα παιδιά - μέλη και τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς έναν χρήσιμο Οδηγό με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τους Υγροτόπους της Ελλάδας". Μέσα από τις δραστηριότητες που προτείνονται στον Οδηγό, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια των υγροτοπικών οικοσυστημάτων και να γνωρίσουν τους υγροτόπους της χώρας μας καθώς και τα πολλαπλά οφέλη τους.

Ο οδηγός βρίσκεται στο σύνδεσμο: http://helmepajunior.gr/zip/igrotopoi-elladas.pdf


Στα πλαίσια αυτά και το βίντεο που δημιούργησε ο μαθητής της τάξης μας Α.Λ.:Ο βιότοπος του Δρεπάνου, της παραλίας της πόλης μας, της Ηγουμενίτσας.

Το Δρέπανο χάρη ακριβώς στην υπέροχη ορνιθοπανίδα του ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000.

Επιπλέον στην περιοχή του Δρεπάνου βρίσκονται και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, η χερσόνησος της Λυγιάς και ο Πύργος Ραγίου, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται και τα Γίτανα, η αρχαία πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας. Ένας συνδυασμός που ανταποκρίνεται πλήρως στο στόχο της φετινής παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων καθώς δίπλα σε όλα αυτά εκτείνεται και η φανταστική παραλία του Δρεπάνου. Θα μπορούσε λοιπόν το Δρέπανο να αποτελέσει ένα θαυμάσιο προορισμό για οικοτουρίστες που ταυτόχρονα θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και εκτός από τα φυσικά κάλλη της γης μας και τους θησαυρούς της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (κλικ στην εικόνα)